Wat we doen

One Tree Planted is een nonprofit organisatie die bomen planten over de hele wereld. Hun missie is het herbebossen van de planeet, één boom tegelijk.

Eén euro staat voor één nieuwe boom, zo simpel is het.

Daarnaast wil One Tree Planted bewustwording creëren van de noodzaak van bomen en willen ze de jongere generaties iets positiefs laten doen voor het milieu.

 

Elke boom doet er dus toe

One Tree Planted heeft een netwerk van herbebossingspartners over de hele wereld. Momenteel vinden herbebossingsprojecten van One Tree Planted plaats in Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Azië en Afrika. Sommige bomen worden geplant door vrijwilligers, anderen worden geplant door professionele bomenplanters; het hangt helemaal af van de grootte en het doel van het project.

De zes voordelen van herbebossing waarop One Tree Planted zich focust:

Zuurstof

Bomen nemen schadelijke en verontreinigde lucht op en geven schone zuurstof terug die wij inademen

Sociale impact

Bomen voorzien vele gemeenschappen van werk en voedselzekerheid

Water

Bomen filteren water, voorkomen overstromingen en zorgen voor de mondiale waterstromingen

Gezondheid

Bomen en natuur verminderen stress, helpen bij herstel en bevorderen de gezondheid in het algemeen

Biodiversiteit

Bossen voorzien vele dieren, vogels, insecten, paddenstoelen, mos en planten van een natuurlijke leefomgeving

Klimaat

Bomen absorberen kooldioxide en andere schadelijke luchtverontreiniging en helpen om de lucht te zuiveren en om het klimaat te reguleren

Hoe gaat One Tree Planted te werk?

One Tree Planted werkt samen met een wereldwijd netwerk van bomenplanters en 3 kwekers op lokaal niveau. Vrijwilligers en professionals helpen One Tree Planted de bomen daadwerkelijk te planten. Omdat dit veelal locals zijn hebben ze waardevolle informatie over de plaatselijke ecologie.

Waar plant One Tree Planted bomen?

Momenteel zijn de 4 belangrijkste regio's:
Noord-Amerika
Zuid-Amerika
Azië
Afrika

One Tree Planted voegt nieuwe projecten en/of regio’s toe op het moment dat ze verzekerd zijn van een solide partnerschap met een lokale partners. Er komen nog vele projecten aan.

Momenteel vinden herbossingsprojecten van One Tree Planted plaats in Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Azië en Afrika.

Wanneer zullen de bomen worden geplant?

De tijd tussen een donatie en het daadwerkelijke planten van de bomen is verschillend en hangt af van de gekozen regio en natuurlijk het jaargetijde.
Het planten vindt normaalgesproken plaats tijdens het regenseizoen wanneer de grond de optimale condities biedt aan de boom om te overleven.

Hoe kun jij helpen?

Voor elke aankoop van 2 pakken Pampers Pure, doneert Pampers 1 euro aan One Tree Planted. Uiteraard kun je altijd meer doneren. Volg One Tree Planted op social media: @onetreeplanted. Vertel aan iedereen waarom bomen zo belangrijk zijn!